Näillä vinkeillä pidät Mosquito Magnet -hyttysansasi tehokkaana ja pitkäikäisenä

Kuten monet jo tietävät, Mosquito Magnet on tehokas ratkaisu pitämään hyttyset poissa koti- tai mökkipihalta. Hyttysansan kohdalla voikin puhua ennemminkin sijoituksesta kuin hankinnasta, sillä kyseessä ei ole mikään yhden kesän ihme, vaan monivuotinen panostus koti- tai mökkipihan viihtyvyyteen.

Miten kesäpihasta sitten saisi nauttia mahdollisimman pitkään ilman hyttysiä?
Jotta hyttyset pysyvät pois pihapiiristä kesästä toiseen, Mosquito Magnetista kannattaa pitää hyvää huolta. Tässäpä siis asiantuntijoidemme vinkit hyttysansan huoltoon ja ylläpitoon.

Tyhjennä verkko ajoissa ja puhdista se säännöllisesti

Mosquito Magnetin CounterFlow-järjestelmä imee hyttyset laitteen sisällä olevaan verkkoon. Verkko kannattaa tyhjentää viimeistään silloin, kun se on puolillaan, jotta imuteho pysyy hyvänä.

Verkko on hyvä pitää puhtaana, sillä tukkoinen verkko heikentää ansan imutehoa ja lisää laitteen rasitusta. Puhdas verkko parantaa ansan toimintatehoa ja pidentää laitteen käyttöikää.

Vaihda tai pese Mosquito Magnet -hyttysverkko tasaisin väliajoin. Verkonpesuun riittää hyvin pelkkä vesi ja puhdas harja. Minkäänlaisia pesuaineita ei kannata käyttää, sillä aineiden tuoksu voi vaikuttaa negatiivisesti pyydystystulokseen.

Verkonpuhdistuksen jälkeen kannattaa varmistaa, että verkko on hyvin paikoillaan ja kansi on kunnolla kiinni. Väärin asennettu verkko tai huonosti suljettu kansi heikentävät merkittävästi ansan pyydystystehoa.

Pidä imukanava puhtaana

Hyttysansan imukanavaan voi kertyä kauden aikana esimerkiksi siitepölyä, hämähäkinseittiä sekä hyttysiä. Epäpuhtaudet vaikeuttavat ilmankiertoa laitteen sisällä ja heikentävät imutehoa. Vähentyneen ilmamäärän vuoksi myös nestekaasu voi alkaa palaa epäpuhtaasti, jolloin hiilidioksidia ei enää muodostu riittävästi ja pyydystysteho heikkenee.

Ansan sisäosat on siis hyvä puhdistaa aika ajoin. Poista ensin hyttysverkko ja imuroi huolellisesti laitteen sisältä.

Tarkkaile ansan toimintaa kauden aikana

Kauden aikana on hyvä käydä välillä kurkkaamassa, että ansalla on kaikki hyvin.

Oheiselta videolta näet, miten sen teet.

Laita Mosquito Magnet tarkasti talviteloille

Kun hyttyskausi on ohi, kannattaa Mosquito Magnet puhdistaa huolellisesti ja säilyttää asianmukaisesti, jotta kevään käyttöönotto sujuu muitta mutkitta.

Tee näin:

Anna ansan kuivua kunnolla. Peitä se talvisäilytyksen ajaksi tiiviillä pussilla, jotta ansan sisälle ei pääse hämähäkkejä, pölyä tai muita epäpuhtauksia.

Säilytä laite kuivassa ja lämpimässä, esimerkiksi autotallissa tai varastossa.

Siinäpä se! Hyttysansan huolto ei siis hirveästi vaivaa vaadi, vaan varsin pienillä toimenpiteillä saat pidettyä hyttysansasi tehokkaana ja hyväkuntoisena vuosia. Kun sinä hoidat Mosquito Magnetin, se hoitelee hyttyset ja voit nauttia pihalla oleilusta kesästä toiseen ilman huolta hyttysistä.