Käyttö

Näin saat parhaat tulokset Mosquito Magnet -hyttysansallasi

Vaihda kaasupullo 21 päivän välein.

11 kg kaasupullo riittää keskimäärin 21 vuorokauden käyttöön.
Jos käytät hiilidioksidin vaikutusta tehostavaa R-Octenol-tehosteainetta, vaihda kapseli 21 päivän välein. R-Octenol-kapseli menettää vähitellen tehoaan eikä ansa houkuttele hyttysiä enää yhtä tehokkaasti, jos kapselia ei vaihdeta.


Tyhjennä verkko, kun se on puolillaan hyttysiä.

Huomaat hyttyskannan vähentymisen siitä, että verkkoa ei tarvitse tyhjentää yhtä usein kuin aiemmin.

Verkossa on aina myös eläviä hyttysiä, koska ne pysyvät hengissä verkossa 1–3 vuorokautta. Laita verkko ennen tyhjentämistä auringonpaisteeseen muutamaksi tunniksi, jotta hyttyset kuivuvat ja kuolevat. HUOM! Älä käytä hyönteismyrkkyä hyttysten tappamiseen, sillä myrkyn haju saa hyttyset karttamaan ansaa jatkossa.

Ansan sisälle (muualle kuin verkkoon) pääsee aina joitakin hyttysiä, joten ansa kannattaa puhdistaa esim. imurilla imukanavien ja hyttysverkkotilan kautta kerran kuukaudessa.

Verkko voi tukkeutua kuolleiden hyttysten irronneista osista, mikä vaikuttaa imutehoon. Puhdista verkko vedellä ja anna sen kuivua kunnolla ennen takaisin asettamista, jotta ilma pääsee jälleen virtaamaan sen läpi.

Aloita jokainen kausi uudella verkolla ja puhdista se tarvittaessa.

Käytön sujuvuuden kannalta on hyvä olla käytössä kaksi verkkoa, jotta ansan käyttö ei keskeydy verkon vaihdon yhteydessä. Katso verkon puhdistusohjeet.


Kun ansa ei ole käytössä, se on hyvä peittää pussilla tai vastaavalla, ja sulkea sen suu tiiviisti.

Ansan sisällä olevat hyttysenraadot houkuttelevat hämähäkkejä ja muita hyönteisiä laitteen sisään. Esim. hämähäkinseitit laitteen sisällä vaikuttavat olennaisesti ilman virtaukseen ja voivat estää ansan käynnistymisen.
Puhdista vanhemman malliset hyttysansat puhdistuspatruunalla nestekaasupullon vaihdon yhteydessä sekä syksyllä ennen talvisäilytystä. Katso ohjeet talvisäilytykseen.


*HUOM! Nykyiset, vuoden 2017 jälkeen hankitut, Mosquito Magnet -hyttysansat eivät vaadi pikapuhdistusta puhdistuspatruunalla, eikä niissä ole pikapuhdistukseen tarvittavaa adapteria. Lisätietoa.


Näin yksinkertaista on Mosquito Magnet -laitteen ylläpito

Hyttysansan sijoittaminen

Jotta hyttysansa toimii ja pääset haluamaasi lopputulokseen, ansa on sijoitettava oikein. Kun hyttysansa on oikein sijoitettu, hyttyset lentävät siihen ja jättävät pihalla olevat ihmiset rauhaan. Joskus oikean paikan löytäminen vaatii muutaman yrityksen, mutta näillä ohjeilla pääset oikeaan lopputulokseen nopeasti:

Määritä hyttysten kehittymis- ja lepopaikat

Mosquito Magnet on sijoitettava hyttysten kehittymis- ja lepopaikkojen (seisovan veden, lätäkköjen, kuusikkojen, pensaiden jne.) ja ihmisten oleskelualueiden väliin, jotta hyttyset saadaan pyydystettyä ennen kuin ne löytävät ihmiset.

Sijoita hyttysansa tuulen yläpuolelle hyttysten kehittymis- ja lepopaikkoihin nähden

Hyttyset lentävät vastatuuleen etsiessään ateriaa. Kun naarashyttynen on päässyt imemään verta, sen paino on tuplaantunut ja se liitelee myötätuuleen kehittymispaikalle.

Sijoita ansa varjoisaan paikkaan

Hyttyset eivät pidä auringon lämmöstä ja välttävät aurinkoisia paikkoja.

Sijoita ansa pois ihmisten luota

Sijoita ansa lähelle kehittymis- ja lepopaikkoja, kauas ihmisten oleskelualueilta, ettei ansa houkuttele hyttysiä ihmisten pariin. Yleensä riittävä etäisyys on n. 10–15 metriä.

Sijoita ansa avoimelle paikalle

Hiilidioksidi on ilmaa painavampaa ja pysyy siksi lähellä maan pintaa. Korkea heinä tai muu kasvillisuus heikentää hiilidioksidin leviämistä ja laitteen tehoa.

Aseta ansa tasaiselle maalle

Varmista, että ansan jalusta on tukevasti maassa. Jykevä ansa ei hevillä kaadu tasaisella maalla, mutta esim. puun juuren päällä tasapainoillessaan se on vaarassa kaatua.

Käyttöohje hukassa? Nykyisten mallien ohjeet löydät täältä.

Jos kaipaat vanhemman mallin käyttöohjetta, ota yhteyttä asiakaspalvelu@proviter.fi.

Muista mainita viestissä laitteesi malli tai sarjanumero (löytyy laitteen virtakytkimen alapuolella olevasta tyyppitarrasta), jotta osaamme lähettää sinulle oikean ohjeen.